Bovenop lancashire heeler kasvatusta vuodesta 2002 alkaen.

Toistaiseksi 39 pentuetta, joissa 148 koiraa.

Suomen kennelliitto myönsi kennelille Vuolasvirta-palkinnon laadukkaasta lancashire heeler kasvatuksesta vuonna 2011, toistaiseksi ainoana rodun kasvattajana Suomessa.

Vuonna 2020 saimme vastaanottaa SuKoKa:n eli Suomen Koirankasvattajat ry:n kasvattajapalkinnon, myös tämän Bovenop-kennel on saanut ainoana lancashire heeler-kasvattajana Suomessa.

Oheisista linkeistä voit tutustua Bovenop-heelereihin ja niiden tekemisiin.

Kiitos kaikille kasvattieni omistajille hyvistä rakastavista kodeista ja aktiivisesta elämästä, jonka koirillenne tarjoatte! /

Thanks to all my owners for the loving homes and active life You have for Your dogs!


photo Teija Tuulikki Salomaa

Testit antavat koiran luonneominaisuuksista hyödyllistä tietoa sekä koiran omistajalle että kasvattajalle, kuin myös selventävät käsitystä rodun luonteesta yleensä.

Tähän mennessä Bovenop-heelereistä 55 on luonnetestattu , 17 MH-luonnekuvattu ja kaksi koiraa on myös suorittanut SmartDOG-testin.

Ohessa luonnetestiradalla Bovenop Ulbert Heeler ja ohjaajansa Johanna Tuominen. Photo Teija Salomaa

photo Irene Erling

FI MVA Bovenop Xoltan Heeler saavutti ensimmäisenä Bovenop heelerinä agilityssä FI AVA-arvon. Suuret onnittelut Mortin omistajalle ja ohjaajalle Kirsi Kettuselle, jonka taitavissa käsissä koira on yltänyt upeisiin tuloksiin. Viisi vuotiaana Mortti on startannut kymmenen kertaa agilityn pikkuminien 3-luokassa ja puolessa starteista tuloksena on ollut SERT joko agility- tai hyppyradalta. Mortti oli mukana myös agilityn SM-kisoissa 2021.

Photo Pasi Anteroinen

POHJ & FI & NO & DK & BALT & EE & LT & LV MVA V-09 BALTV-10 HeW-12 POHJV-13 HeW-15 HeVW-15 Bovenop Clara Heeler vieraili lancashire heelerien kotikonnuilla Ormskirkissä Lancashiressä vuonna 2011. Matkallaan Clara kilpaili myös maailman suurimman koiranäyttelyn The Cruftsin heeler-kehässä, sijoittuen timantin kovassa kilpailussa avoimen luokan kolmanneksi.

Bovenop heelereistä ovat The Cruftsissa esiintyneet myös Claran tytär Fi & DK CH V-14 V-15 Bovenop Nikita Heeler sekä FI&EE&DK CH HeJW-10 TLNW-12 Bovenop Ivanhoe Heeler.POHJ & FI & SE & NO & DK & BALT & EE & LT & LV & RU MVA VV-12 HeVW-13 VV-13 TK1 BH Bovenop Xmas Heeler & POHJ & FI & SE & DK & NO & BALT &EE & LV & LT MVA BALTV-07 V-08 Bovenop Önskad Heeler. Photo Inna Tolli