Bovenop bouvierit

Kasvattaja kiireisenä Bovenop Unon kanssa Valkeakosken näyttelyssä vuonna 2005

Bovenop bouvier-kasvatusta vuodesta 1985 alkaen. Bouvier-pentueita syntyi vuosina 1985-2007 kaikkiaan 25 ja niissä koiria yhteensä 145. Suomen kennelliiton Vuolasvirta-palkinto pitkäkestoisesta laadukkaasta bouvierkasvatuksesta myönnettiin kennelille vuonna 2003.


Photo Bovenop kennel

Upea Bovenop Darlene Conley viimeisestä bouvier-pentueestamme on esiintynyt todella menestyksekkäästi näyttelykehissä edelleen veteraanina, saavuttaen mm.

EE&LV&Lt &BALT CH HeVW-16 VV-16 LtVV-17 LVVV-17 HeW-17 HeVW-17 PMV-17 VV-17 HeVW-18 & VV-18 tittelit.
Kiitos omistaja Kirsi Kaunistolle, joka on pitänyt hienon koiran kunnossa vielä korkeassa iässä.

FI MVA BH JK3 Bovenop Unikosan om. Päivi Korkman photo MarkettaL

FI MVA JK 2 Bovenop Maxwell Smart om. Raili Kariniemi. photo MarkettaL

Vuonna 1985 syntyneen ensimmäisen Bovenop bouvier-pentueen emä oli Kwispel Frisky Frida   ja seuraavan B-pentueen emä Fridan tytär Bovenop Astra . Valitettavasti Frida sairastui myöhemmin glaucomaan, kuten myös useimmat koirat sen ainoasta pentueesta. 

Uusi linja aloitettiin Charlotte Svalan kasvattamalla ruotsintuontinartulla Zenith's take me to Your heart . Bertta astutettiin kahdesti Hollannissa huippu uroksilla Multi CH Falco Darwin vh Grendarcohof sekä Multi CH Spencer Jerdina v d Boeversgarden. Bertta pysyi Bovenop-koirien sukutauluissa vahvasti mukana, jos ei suoraan emälinjalla, niin poikansa Dutchmannin kautta. Toinen Bovenop-bouvierien kantanarttu oli Eppie Boomsman kasvattama hollantilainen Uschi Hasta v h Grendarcohof. Tellu oli luonteeltaan todella kuninkaallinen ja se elämäni bouvier. 

Omista tuontikoirista Bovenop-kasvatukseen antoivat panoksensa myöhemmin hollannista tuodut Xebec Xavjenna v d Lage Banken, JMV-98 Eloise-Xaroch v d Lage Banken  sekä Kirsi Kauniston kanssa yhteinen EEV-02 Ichelle-Yascha v d Ouwelandt . Ichelle-Yascha eli Doris oli Kirsin taitavasti esittämänä näyttelymenestyjä ja sen melkein 30:een ROP-voittoon sisältyy myös kaksi voittoa rodun erikoisnäyttelyistä. 

Kwispel Frisky Frida

Grendarcohof-lapset Uschi Hasta ja Wlado Mandy, puolivuotiaita kaulailee tuleva bouvierharrastaja Johanna Valtanen.