Bovenop bouvierit

Kasvattaja kiireisenä Bovenop Unon kanssa Valkeakosken näyttelyssä 2005

Bovenop bouvierpentueita syntyi vuosina 1985-2007 yhteensä 25, näissä koiria yhteensä 145. Suomen kennelliiton Vuolasvirta-palkinto pitkäkestoisesta laadukkaasta bouvierkasvatuksessa myönnettiin kennelille vuonna 2003. 

FI MVA BH JK3 Bovenop Unikosan om. Päivi Korkman photo MarkettaL

FI MVA JK 2 Bovenop Maxwell Smart om. Raili Kariniemi. photo MarkettaL

Vuonna 1985 syntyneen ensimmäisen Bovenop bouvier-pentueen emä oli Kwispel Frisky Frida   ja seuraavan B-pentueen emä Fridan tytär Bovenop Astra . Valitettavasti Frida sairastui myöhemmin glaucomaan, kuten myös useimmat koirat sen ainoasta pentueesta. 

Uusi linja aloitettiin Charlotte Svalan kasvattamalla ruotsintuontinartulla Zenith's take me to Your heart . Bertta astutettiin kahdesti Hollannissa huippu uroksilla Multi CH Falco Darwin vh Grendarcohof sekä Multi CH Spencer Jerdina v d Boeversgarden. Bertta pysyi Bovenop-koirien sukutauluissa vahvasti mukana, jos ei suoraan emälinjalla, niin poikansa Dutchmannin kautta. Toinen Bovenop-bouvierien kantanarttu oli Eppie Boomsman kasvattama hollantilainen Uschi Hasta v h Grendarcohof. Tellu oli luonteeltaan todella kuninkaallinen ja se elämäni bouvier. 

Omista tuontikoirista Bovenop-kasvatukseen antoivat panoksensa myöhemmin hollannista tuodut Xebec Xavjenna v d Lage Banken, JMV-98 Eloise-Xaroch v d Lage Banken  sekä Kirsi Kauniston kanssa yhteinen EEV-02 Ichelle-Yascha v d Ouwelandt . Ichelle-Yascha eli Doris oli Kirsin taitavasti esittämänä näyttelymenestyjä ja sen melkein 30:een ROP-voittoon sisältyy myös kaksi voittoa rodun erikoisnäyttelyistä. 

Kwispel Frisky Frida

Grendarcohof-lapset Uschi Hasta ja Wlado Mandy, puolivuotiaita kaulailee tuleva bouvierharrastaja Johanna Valtanen.